Bel Ons! 073 6120566

Of laat je terugbellen

 

Vragen?

Neem contact op!

 

Offertes & orders

Drukbestanden

Levering & afhalen

Klachten / reclamaties

Contact

Aanleverspecificaties

Hieronder vindt u onze aanleverspecificaties op voor print, sign, plot en druk.

Print

Bestandsformaten: Bestanden kunnen worden aangeleverd in de formaten PDF (certified) of EPS.
Minimale resolutie: De resolutie is minimaal 200 dpi op ware grootte. Een lagere dpi-waarde kan leiden tot vervaging van afbeeldingen. Als u besluit uw bestand toch met een lagere resolutie aan te leveren, dan zullen wij uw bestand naar maximale haalbaarheid produceren.
Kleurprofielen: ADC werkt met ISO Coated v2 (ECI) (dit is de norm ISO 12647-2). Wanneer u met een full colour (CMYK) ontwerp werkt, zet u het uiteindelijke ontwerp om naar PDF. U kiest dan voor het profiel ‘FOGRA39’ of profiel ‘FOGRA27’ (bij oudere versies van Adobe Creative Suite). Wanneer u deze profielen aanhoudt zal uw drukwerk het meest met de gekozen kleuren overeenkomen. Let op! Het uiteindelijke drukwerk kan altijd iets afwijken, aangezien het van veel factoren afhankelijk is. De profielen kunt u o.a. hier downloaden: www.eci.org.

Sign & Belettering

Bestandsformaten: Bestanden kunnen worden aangeleverd in de formaten PDF (certified) of EPS.
Minimale resolutie: De resolutie is minimaal 200 dpi op ware grootte. Een lagere dpi-waarde kan leiden tot vervaging van de afbeeldingen. Als u besluit uw bestand toch met een lagere resolutie aan te leveren, dan zullen wij uw bestand naar maximale haalbaarheid produceren. Kleurprofielen: ADC werkt voor sign en belettering met ICC-kleurprofiel ‘Euroscale Coated V2’ voor een CMYK ontwerp en ICC-kleurprofiel ‘Adobe RGB (1988)’ voor een ontwerp op basis van RGB-kleuren. Wanneer u deze profielen aanhoudt zal uw drukwerk het meest met de gekozen kleuren overeenkomen. Let op! Het uiteindelijke drukwerk kan altijd iets afwijken, aangezien het van veel factoren afhankelijk is.

Plot

Bestandsformaten: Bestanden kunnen worden aangeleverd in de formaten PDF (certified), PLT en DWG.
Minimale resolutie: De resolutie is minimaal 200 dpi op ware grootte. Een lagere dpi-waarde kan leiden tot vervaging van de afbeeldingen. Als u besluit uw bestand toch met een lagere resolutie aan te leveren, dan zullen wij uw bestand naar maximale haalbaarheid produceren. Kleurprofielen: ADC werkt met ISO Coated v2 (ECI) (dit is de norm ISO 12647-2). Wanneer u met een full colour (CMYK) ontwerp werkt, zet u het uiteindelijke ontwerp om naar PDF. U kiest dan voor het profiel ‘FOGRA39’ of profiel ‘FOGRA27’ (bij oudere versies van Adobe Creative Suite). Wanneer u deze profielen aanhoudt zal uw drukwerk het meest met de gekozen kleuren overeenkomen. Let op! Het uiteindelijke drukwerk kan altijd iets afwijken, aangezien het van veel factoren afhankelijk is. De profielen kunt u o.a. hier downloaden: www.eci.org.

Druk (offset)

Bestandsformaten: Bestanden kunnen worden aangeleverd in de formaten PDF (certified) of EPS.
Minimale resolutie: De resolutie is minimaal 300 dpi op ware grootte. Een lagere dpi-waarde kan leiden tot vervaging van de afbeeldingen. Als u besluit uw bestand toch met een lagere resolutie aan te leveren, dan zullen wij uw bestand naar maximale haalbaarheid produceren.
Kleurprofielen: ADC werkt bij drukwerk (offset) voor een (CMYK) ontwerp met ISO Coated v2 (ECI) (dit is de norm ISO 12647-2). Wanneer u met een full colour (CMYK) ontwerp werkt, zet u het uiteindelijke ontwerp om naar PDF. U kiest dan voor het profiel ‘FOGRA39’ of profiel ‘FOGRA27’ (bij oudere versies van Adobe Creative Suite).
Voor bestanden in PMS-kleuren is het van groot belang dat u bij doorschijnende kleuren, die niet ‘solid’ zijn, dat de doorschijnende kleur een minimale opacity (doorschijnendheidfactor) van 10% heeft. Dit om garant te staan voor de juiste kleur op uw drukwerk. Ook voor tinten van bepaalde kleuren geldt een doorschijnendheid van minimaal 10%. Lever tevens bij een bestand in PMS kleuren ook het zwart aan als Pantone-kleur. Let op dat de juiste PMS kleurvariant gekozen wordt bij de juiste papiersoort. De ‘c’ staat voor ‘coated’ papier en de ‘u’ staat voor ‘uncoated’ papier. Wanneer u deze profielen aanhoudt zal uw drukwerk het meest met de gekozen kleuren overeenkomen. Let op! Het uiteindelijke drukwerk kan altijd iets afwijken, aangezien het van veel factoren afhankelijk is. De profielen kunt u o.a. hier downloaden: www.eci.org.

Overige aanleverspecificaties

Fonts 100% ingesloten: Fonts dienen 100% ingesloten te zijn. Voor EPS-bestanden dienen fonts omgezet te worden naar lettercontouren.
Juiste formaat: Lever uw bestand aan in het juiste formaat, inclusief snijtekens en afloop. Minimale snijmarge van 3 mm aan alle zijden.
Snijmarge/Afloop: Houdt rekening met een snijmarge/afloop van 3 mm extra aan alle zijden.
Minimale tekstmarge van 3 mm vanaf snijrand: Hierdoor kunnen belangrijke teksten en/of afbeeldingen die dicht op de rand staan niet komen te vervallen.
Let op met RGB-kleuren!: Wanneer u RGB-kleuren heeft gebruikt in uw ontwerp, dan treedt er altijd een kleurverschil op vanwege omzetting naar CMYK. RGB-kleuren worden bijvoorbeeld gebruikt door internetafbeeldingen en software zoals Microsoft Office Word. Transparantie en overdruk: Het is mogelijk dat transparanties en overdruk problemen veroorzaken. Het aanleveren van bestanden met transparanties en/of overdruk is geheel op eigen risico.
Overdruk voorkomen: Tekst en/of beeld dient niet op overdruk te staan. Bij overdruk bestaat er het risico dat betreffende tekst en/of beeld in het drukprocédé slecht tot niet zichtbaar zal zijn. Witte teksten of vlakken e.d. die op overdruk staan zullen in zijn geheel wegvallen. U kunt direct overdruk verwijderen in de programma’s Indesign en Illustrator via menu ‘Kenmerken’.
Transparantie voorkomen:
Voor programma Adobe Illustrator: Sla het Illustrator document op als pdf met de volgende instellingen: Kies bij Adobe PDF-Voorinstelling voor ‘Standaardwaarden Illustrator’. Kies bij Compatibiliteit voor Acrobat 4 (PDF 1.3). Klik op Geavanceerd en kies bij Opties voor overdruk en transparatie-afvlakker voor de voorinstelling ‘Hoge resolutie’.Klik PDF opslaan. Het bestand wordt nu afgevlakt.
Voor programma Adobe InDesign: Maak een profiel aan in het menu ‘Bewerken > voorinstellingen transparanties afvlakken’. Kies vervolgens voor hoge resolutie, klik op ‘Nieuw’ en geef uw profiel een naam. Zet de eerste schuif van 100% naar 75%. Selecteer daarna in het onderste vakje ‘Complexe regio’s bijknippen’ en bevestig met ‘OK’. Bij het exporteren van uw bestand naar PDF selecteert u bij ‘Compatibiliteit’ voor Acrobat 4 en kiest u bij ‘Advanced’ voor het zojuist aangemaakte profiel. Het bestand wordt nu afgevlakt.
Steunkleuren in CMYK ontwerp: Uw CMYK ontwerp mag geen steunkleuren bevatten. Alle steunkleuren dienen te worden omgezet naar CMYK waarden. U kunt in Adobe Illustrator en Adobe Indesign gemakkelijk alle kleuren omzetten naar CMYK waarden.
Adobe Illustrator: Selecteer alle objecten in uw ontwerp, klik op 'Bewerken', ga naar 'Kleuren bewerken' en selecteer 'Converteren naar CMYK'. Nu zijn alle kleuren die gebruikt zijn omgezet naar CMYK waarden.
Adobe Indesign: Ga naar 'bestand' -> 'Exporteren', Opslaan als: Adobe PDF (Print), Ga naar 'Output' en klik op 'Ink manager', Zet hier een vinkje bij 'Alle steunkleuren naar proces', klik op 'Ok'. Nu kunt u het bestand exporteren en zijn alle kleuren omgezet naar CMYK waarden.
Kleurverzadiging tussen 20% en 300%: Uw ontwerp mag i.v.m. kleurverzadiging maximaal 300% en minimaal 20% zijn (anders ontstaan vlekken in uw drukwerk of neemt zichtbaarheid af). Bij een 'spoedlevering' mag de kleurverzadiging maximaal 260% zijn, vanwege de korte droogtijd van het papier. U kunt de kleurverzadiging eenvoudig berekenen door alle CMYK-waarden bij elkaar op te tellen.
Lijnen: Indien u gebruik maakt van lijnen en strepen, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,25 punts. Negatieve lijnen moeten tenminste een dikte hebben van 0,5 punts.
Geen vouwtekens of vouwlijnen: Lever uw bestand aan zonder vouwtekens binnen het bestandsformaat. Dit in verband met een afwijkingsmarge van ca. 1-2 mm.
Voorwaarden goed PDF-bestand: Een goed PDF-bestand vervaardigt u het best met behulp van programma's als InDesign, Illustrator of Photoshop. Met het Microsoft Office pakket (Word, Excel, Powerpoint) kunt u geen drukbare bestanden maken. Deze bestanden kunnen onverwachte resultaten geven. Wel kunnen wij voor u kijken of wij uw Office-bestand om kunnen zetten in een drukbaar bestand. Wij rekenen hiervoor een minimumprijs van € 15,- per kwartier; een exacte prijsopgave geven wij in overleg. Neem hiervoor contact met ons op.
Uw PDF bestand zelf controleren: Controleer uw PDF-bestand voordat u deze bij ons uploadt. Dit kunt u doen door gebruik te maken van Overprint preview, Separation Preview in Adobe Acrobat 6 of Overprint Preview in Adobe Reader 7 (gratis). Controleer ook uw PDF-bestand met een print en zet de Overprint Preview op 'aan'.
Licenties: Vaak is bij commerciële afbeeldingen of logo's een licentie nodig om deze te mogen gebruiken. Wanneer je een afbeelding aanbiedt wordt geacht dat je over deze licenties beschikt. Als wij om wat voor reden dan ook benaderd worden door de legale licentiehouder zal deze direct naar u worden doorverwezen.
Kaders: Als u een kader wilt plaatsen om uw folder, dan kunnen wij niet garanderen dat het kader aan alle zijden even breed zal zijn. Dit in verband met een afwijkingsmarge van ca. 1-2 mm. ADC kan niet aansprakelijk gesteld worden voor een teleurstellend resultaat als gevolg van niet juist aangeleverde bestanden. Denk hierbij aan taal- en/of spelfouten, onjuiste kleuren of kleuromzetting, resoluties, rasters, verlooptinten, tekstmarges, snijmarges, etc. Wanneer u niet aan bovenvermelde voorwaarden voldoet, dan kan ADC niet de door u gewenste levertijd en kwaliteit garanderen.

Vragen?
Indien u vragen heeft over de aanleverspecificaties of andere zaken, dan kunt u altijd contact opnemen met ons.